Har vandrat runt denna dag och lyssnat på olika seminarier, bland annat på hur den nya digitala demokratin breder ut sig via fler och fler nya sociala medier som Facebook, Twitter, Flicker, Makthavarna.se och politometern.se…

Visst är dessa medier bra på många sätt och jag nyttjar dem till viss del själv, MEN trots allt är det personliga samtalet det viktigaste som jag ser det. Visst kan man nå många i det digital bruset och ha ”samtal”, men att sitta några personer intill varandra är väl ändå det mest personliga.

Jag har även idag varat med på seminarier om droger och i eftermiddags handlade det om sprututbytesprogrammen, vilka jag är motståndare till. Senare under minglet har jag samtalat med några av killarna från KRIS, vilket alltid är inspirerande.

Senare var det som bekant Håkan Juholt ”jungfru-tal” i Almedalen (utöver de olika utspel han gjort i olika medier under dagen som P1, Expressens stuga och Aftonbldets tält. .. som kommentar citerar jag Winston Churchill:

”Det skulle innebära en genomgripande politisk reform om det sunda förnuftet kunde breda ut sig lika snabbt som enfalden.”

Kvällen avslutades med ”Efterfrågat”, med Erik Blix och Gabrielsson som utfrågade Juholt. Erik Blix fick med Juholt i ”showen” och det blev en trevlig avrundning innan jag gick tillbaka till lägenheten på Ravinstigen.

Imorgon lördag är det KD:s dag och vi får hoppas på en bra och solig dag.

Peter Friberg