Ännu en vecka har gått och det har varit mycket som har hänt av skiftande slag.

Bland annat har Tidaholms Museum haft invigning utav sin utställning ”Det är stopp i fabriken.

Uställningen var uppmärksammad utav såväl SVT Västnytt som Radio Skaraborg redan före den öppnades och vid invigningen var det många tidaholmare som visade sitt intresse ”Bruket” som hetta IAC Tidaholm som sista namn.

Under åren från 1799 till 2009 har företaget haft namn som Tidaholms Bruk, Bofors Plast, Nobel Plast, Statoil Europarts, Borealis, Lear och IAC. På platsen har det tillverkas allt från möbler, hästkärror, bilar (före Volvo fanns), flaggstänger, husvagnsfönster, allt möjligt inom akrylplast och isoleringsmaterial, för att slutligen enbart syssla med bilinredning som instrumentpaneler och liknande.

Själva utställningen är en del av vår nutidshistoria samt ett minne över en industriepok som varade i 210 år!

Det var många tankar och samtal som fördes vid invigningen i lördags.

R.I.P.

Peter Friberg